Vänja barn vid flytväst

Vänja barn vid flytväst

Barn gör inte som vuxna säger utan som vuxna gör påstår man. Om vuxna använder flytväst som ett naturligt inslag i båtlivet kommer också barn tycka att det inte är några konstigheter alls och använda en flytväst. Men hur gör man för och säkerställa att barnet vet hur den fungerar fullt ut?

Till och börja med behöver man hitta en flytväst med bra passform. Barn växer fort och flytvästen kommer allt eftersom att behöva bytas ut både ur ett vikt och längd perspektiv. Det bör också påpekas hur viktigt det är att använda flytvästen på rätt sätt med alla remmar justerade som de skall vara.

Berätta för barnet hur en flytväst fungerar och varför det är viktigt och använda en. Många flytvästar har idag funktionen att de ser till och vända barnet åt rätt håll om det skulle trilla i vattnet med ansiktet nedåt. Alla modeller av flytvästar är så klart unika.

Visselpipan är bra att få prova blåsa i för att lära sig dra till sig uppmärksamhet. Det bästa är sedan att få testa allt i praktiken. Antingen vid bad utomhus eller på badhuset. På så sätt kan barnet känna sig trygg i hur den fungerar och vet att man flyter i vattnet. Vissa barn tycker att det enbart är roligt och spännande medan andra kan uppleva det som lite läskigt. Alla barn är unik och man får som vuxen helt enkelt anpassa sig efter den situation som uppstår och vara stöttande.