Ta med hunden på båtresan

Hunden är ett djur som älskar att vara med och mer än gärna hittar på äventyr tillsammans med sina ägare. Det finns ingen anledning till varför de inte skulle kunna vara med och åka båt. Vissa hundar sitter väldigt stilla i en båt och andra vill ha mer koll på läget och riskerar i större utsträckning att trilla över kanten.

Idag finns det hjälpmedel för de älskade liven, flytväst hund av hög kvalitet, om den skulle råka hamna i vattnet. En hund som plötsligt trillar i och ser båten med matte och husse åka bortåt kan lätt få panik och vara svår att få upp ur vattnet.

De flesta flytvästar till hundar har idag ett rejält handtag på ryggen som gör det lätt att ta tag i och helt enkelt lyfta upp hunden igen. När hunden känner att den har flythjälp i vattnet kan den lättare bli lite mer lugn och målmedvetet simma mot båten.

Att hitta en flytväst som fungerar till hunden kan ibland vara lite krångligare. Alla hundar har unik kroppsbyggnad och man kan behöva prova sig fram. Börja med att hitta en flytväst som passar utifrån hundens vikt och jobba därifrån. I butiker som säljer flytvästar till hundar går det ofta att ta med hunden in och prova direkt. Då kan man få hjälp, tips och trix på vad som skulle kunna passa riktigt bra. Låt alltid hunden prova bada och simma med flytvästen för och se att den passar och gör sitt jobb.