Smarta julklappar till seglarkompisarna

Julen närmar sig och det är återigen dags att fundera ut spännande och genomtänkta julklappar till vänner och bekanta. Eftersom man förmodligen inte vill bjuda alla på spa i Göteborg – och heller inte köpa pocketböcker till alla – kan det vara hjälpsamt med lite bra tips.  

Det kan vara svårt att veta vad folk uppskattar, men då det rör sig om seglarkompisarna här blir det desto enklare. Vad kan man ge bort i julklapp som kostar mindre än en segelbåt? Vi vänder blicken mot segeltillbehören. Vad sägs om en segelreparationssats för drygt fem hundra kronor? Det kan vara en fin gåva till en närstående familj som man brukar segla med om somrarna. För en lite försiktigare prislapp kan man få 16 tell tales för någonstans mellan 130 – 180 kronor. Eller vad sägs om ett par segelhakar i plast? En kul present under femtiolappen till kompisen som inte förväntar sig något extravagant.

Gå in på en nätbutik som Hjertmans så finner du ett bra utbud av båttillbehör som är både praktiska och roliga att ge bort i julklapp. Även om det inte är genomtänkt nog för att passa som julklapp till sin partner så passar det perfekt till seglarpolarna som uppskattar allt som har med båtliv att göra.

Seglarkläder är en annan kategori som uppskattas, även om det kan vara lite svårare om man inte vet vilken storlek folk har. Sedan har vi navigationskategorin där det kan bli lite saftiga priser, men det finns också tillbehör till överkomliga priser.