Oavsett om du ska vara ute med båten i flera dagar eller om du bara ska ta en liten tur på vattnet så kan hungern eller törsten slå in när du minst anar det. Då gäller det att du har något smidigt och enkelt som du kan äta eller dricka med dig. Därför är det bra att antingen ha ett litet lager med grejer du kan äta i båten eller ta med dig det du behöver i en väska. 

Det gäller att du tar med sig sådant som du inte behöver ha massor med bestick eller andra redskap till för att kunna äta eller tillaga. Att till exempel ta med en matlåda med den goda middagen du gjorde igår är inte det smartaste valet. Det vill säga om den middagen inte bestod av något som du kan äta med händerna, till exempel en matig macka av något slag.

Dryck

När det kommer till dryck så är det egentligen inte lika svårt som mat. Att ha vatten eller någon annan dryck i en flaska är väldigt smidigt när du behöver koncentrera dig på annat men törsten gör sig påmind. 

Visste du att du faktiskt kan dricka din näring också? Att göra matiga smoothies utifrån olika recept, så att du kan dricka din måltid istället för att äta den. Genom att mixa yoghurt, kvarg eller någon annan vätska, frukt, bär och annat som du tycker är gott kan du får en bra måltid som du kan ta med dig i en flaska. Vill du inte göra egen smoothie kan du alltid beställa färdiga sådana, från exempelvis Apotea