Har du funderat på att skaffa solpaneler till båten? Bra tänkt! Det är ett väldigt bra sätt att använda solens energi på till din fördel och även till miljöns fördel. Med hjälp av solpaneler till båt kan man omvandla solens härliga ljus till förnybar elektrisk energi, vilket underlättar båtlivet på många sätt och vis. Som du säkert vet kan det uppstå problem med batteriladdning när man är ute på sjön och det går alltid åt ström till belysning, kylskåp, instrument och andra ting.

Det som är så finurligt med solceller är att de laddas kontinuerligt och fylls på utan att man behöver göra någonting. Energi lagras till senare om man inte behöver använda den just då. Med våra svenska somrar kan det bli en hel del soliga dagar, speciellt under högsommaren, och det är därför det verkligen lönar sig med solpaneler, som ett praktiskt komplement till andra energikällor.

Vad ska man då tänka på när man ska köpa solpaneler till båten? Det finns paneler i olika storlekar och modeller med olika lösningar för själva monteringen. Solceller kan ha en självhäftande baksida eller så sätter man fast dem med skruvar eller lim. Du väljer själv vilken modell som passar sig bäst för dina behov. Men en sak har de alla gemensamt och det är att de gynnar miljön och om man älskar sjön så bryr man sig också om hållbarhet. Tack för att du värnar om våra vattendrag och gör kloka val för framtida generationer.