Skapa en fin båtbrygga

Du med båt kanske länge har funderat på att rusta upp din slitna båtbrygga och även inreda båtskjulet för att det ska kunna användas till mer än bara förvaring. En fin brygga och mysig omgivning, gör det också roligare att underhålla båten och ta med dig dina vänner ut på en härlig båttur. Så här skapar du en fin båtbrygga som verkligen kommer imponera.

Underhåll av båtbryggan

Ingen vill hamna i plurret för att bryggan har gett vika. Belastning från båten och havsvindarna, gör sitt för att slita ner träplankorna. För att bryggan ska vara säker och stabil att använda, är det därför nödvändigt att du med jämna mellanrum ser över träet, byter ut murkna delar av bryggan och även slipar till plankorna för att de inte ska vara fulla med flisor.

Att kunna gå barfota på bryggan när du vill doppa i tårna i vattnet, är det inte mycket som slår. Att bryggan är intakt gör det också så mycket roligare om du vill addera fina utemöbler till trädgården, som du kan använda på bryggan eller i båtskjulet.

Inred ditt båtskjul

Ett båtskjul ska med fördel vara både praktisk att använda, samt dessutom ha en fin inredning som gör att du kan sitta nära vattnet oavsett väder och vind. Beroende på hur mycket plats du har vid bryggan, samt hur båtskjulet ser ut har du lite olika möjligheter. Men ett mindre båtskjul behöver inte vara begränsande. Tvärt om. Inred med passande möbler, mysig belysning och varma filtar som du kan använda under kallare sommarkvällar.