Semester med båt

Andra alternativ till semester med båt är att segla. Har man inte tidigare erfarenhet av en segelbåt rekommenderas några kurser först och främst. Det är en konst i sig att segla även om de flesta segelbåtar idag också har en motor som man kan använda. Tekniken på en segelbåt skiljer sig kraftigt från andra båtar, både mer utmanande och spännande enligt många inbitna seglare!

 

Sommarsemester med båt kan locka de flesta. Komma ut i naturen och andas härlig luft. Många har någon gång i livet provat att paddla kanot vilket ger både bra motion och en underbar fritids upplevelse. Det går mycket bra att ge sig ut både med och utan barn.

På många ställen runt om i landet finns möjligheten att hyra en kanot och paddla speciella stråk som rekommenderas. Vill man går det att sova i ett vindskydd eller ha med tält och stanna på vägen där man helt enkelt önskar.

Vill man inte direkt köpa en egen båt innan man är säker på att aktiviteten passar går det att hyra båt. Allt från små snipor till lite större båtar. Genom att prova på båtlivet vet man snabbt ifall det är något som kan passa bra. Det innebär mycket frisk luft och passar lika bra i havet som sjöar och andra vattendrag. Ett tips är att våga fråga och ta hjälp för att lära sig sjövett och hur en båt faktiskt fungerar. Det är inte alltid lika lätt och självklart som det ser ut vid ett första ögonkast.