Säkerhet ombord

Ombord på en båt är säkerheten alltid otroligt viktig. Det spelar ingen roll om det är en kort eller längre tur med båten, säkerheten måste det alltid tas hänsyn till. Grundläggande som många vet om men lätt struntar i är att det finns flytvästar för alla. Kanske man sätter på barnet eller till och med hunden en flytväst, men också vuxna ska alltid använda en.

Skulle en olycka hända så vet man inte hur reaktionen blir. Får man panik är det inte säkert att kroppen förstår och simma. Även om det ser ut att vara riktigt nära in till land är det längre än man tror med kläder på. Är det lite strömt i vattnet eller kallt kommer det och bli ännu jobbigare.

En flytväst hjälper till och kommer se till att man befinner sig ovanför ytan oavsett om paniken slår till eller inte. Skulle något oväntat ske och man inte lyckas ta sig in till land så lyser flytvästen upp med sin färg och det brukar dessutom finnas en visselpipa på som kan locka till sig uppmärksamhet.

Är man flera personer i en båt kan något hända med en av personerna som då behöver hjälp in till land. Har båda parter då en flytväst på sig kommer det att underlätta otroligt mycket. Då kommer man med allra största säkerhet lyckas simma in till land och mycket lättare rädda liv än om båda skulle vara utan flytväst. Chansa inte utan var smart på sjön och använd bra flytvästar.

Falcon-450-l
70090
жилет