Hyr en båt och prova på en helgsegling

Är du sugen på att skaffa båt, men är inte säker på om det är rätt för dig? Hyr en båt och prova på att ge dig ut över en helg. För trots att sommarsemestern är slut finns det fortfarande gott om helger som kan ge härliga upplevelser ombord. Tidigare på sommaren kan det vara svårt att hitta uthyrare som har båtar tillgängligt, men nu i augusti och september brukar det gå lättare.

Om du är helt novis gör du klokt i att ta med dig någon med seglingsvana ut, av säkerhetsskäl. Och avsett din båtvana ska du förstås alltid ha en flytväst som passar dig!

192352
sun_princess

Övernatta ombord

Om du inte har sovit ombord på en båt tidigare har du en fantastisk upplevelse att se fram emot! Det finns inte mycket som slår känslan av att somna i en båt som gungar lite lätt och höra vattnet klucka mot skrovet. Tänk på att det kan bli lite kyligt under nätter ombord på en båt, även under sommarmånaderna så ta med dig varma kläder. Om inte annat kan det vara skönt att gosa in sig i en tjocktröja när du går upp på morgonen.

Båtmat

Det finns inget som säger att båtmat måste vara torra kex och trista burkar. Det går oftast alldeles utmärkt att laga till härliga middagar när du väl är ute med båten. Men det kräver lite övning och erfarenhet för att det ska bli riktigt bra, så vi rekommenderar att du förbereder mat och tar med i båten om du ska prova en helgseglats för första gången.