Dagsturer med båten

De flesta av oss har börjat jobba igen efter semestern, men det innebär inte att seglingssäsongen är slut! Det finns fortfarande gott om möjligheter till härliga seglatser, även om det blir kortare turer nu. Som alltid gäller förstås att flytvästen ska vara på. En uppblåsbar flytväst är smidig och känns mindre bylsig än en traditionell och ger dig större rörelsefrihet ombord.

Givetvis finns det också helger att segla på, men då är det ofta mycket annat som ska hinnas med. En kortare tur på en vardag kan vara ett enkelt sätt att ge dig själv lite vardagslyx. Har du möjlighet att flexa ut lite tidigare från jobbet är det förstås en bonus, men även att åka direkt från jobbet till båten fungerar fortfarande eftersom kvällarna är någorlunda ljusa fortfarande.

m-350c-3

Kvällsmat på sjön

En klart underskattad upplevelse är att ta en kvällsseglats och äta middag ombord. Det behöver inte vara en lång eller avancerad tur för att uppskattas. Ibland är det skönt att bara komma iväg ut på sjön och bort hemifrån. Genom att äta ombord känns det som en längre tur. Handla eller förbered mat dagen innan, så får du mer tid för segling när ni går ut. Har du badstege är det givet med ett kvällsdopp, så ta med en extra tröja för att få upp värmen efteråt. Glöm bara inte lanternorna när du ger dig ut. Även om det känns som om kvällarna är ljusa fortfarande kan det vara bra med extra ljus när det börjar skymma.
22011310233542